WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Hermann Bock - z Moravského krasu do jeskyní pod Dachsteinem"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Bock, oprava překlepu
Anonym [154.20.251.xx]  Před 10 a ½ rokem
   Výtečný příspěvek. Oprava překlepu, Bock se nenarodil v r. 1862, ale 1882: Dipl. Ing. Herman Bock, nar. 9. února 1882 v Brně, zemřel 2. ledna 1969 v Graz, Rakousko. Ve své době dobrý horolezec, objevitel Pálavy jako lezeckého terénu, autor čtyř lezeckých cest ve skupině Trůnu.
Předchozí zmínky o Bockovi na těchto stránkách (vedle článku Jiřího Urbana) in V. A. Gregor, Průzkum komínů v Nové Býčí skále a Rudickém propadání. Také Gregor, Pipal, Pokorný, Historie a vývoj horolezectví v Mor. krasu, Sborník Muzea Blansko 2012. Nejnověji v synthetické studii o komínech a vyšších jeskynních patrech v Býčí skále (v tisku). Ta reflektuje překvapující nález plného textu (50 str.) a několika map Gregorovy Závěrečné zprávy o průzkumu a výzkumu komínů a vyšších jeskynních pater v Nové Býčí skále z r. 1972.
   
Re: Bock, oprava překlepu
Martin [46.149.125.xxx]  Před 10 a ½ rokem
   Nazdar Celdo, velmi děkuji za doplnění. Je vidět, že tvé znalosti jsou veliké a cenné. Článek o H. Bockovi byl časově dost náročný a nebral konce, jsem velmi rád, že je to v kupě. Budu muset více nastudovat horolezeckou tématiku. Na tvoji práci se velmi těším a budu ji průběžně doplňovat nálezy podpisů badatelů z různých etap výzkumu, M.
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [110056], dnes 13 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
MjdiYW