WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Zemřel Pavel Konečný člen ZO ČSS 6-01 Býčí skála Zamyšlení

Ve čtvrtek dne 5. června 2014 zemřel Pavel Konečný. Člen ZO ČSS 6-01 Býčí skála. Ryzí jeskyňář, dříč a dobrý kamarád. Jeho nečekaná smrt se stala šokem pro jeho přátele a krasové druhy. Odešel bez přípravy, bez rozloučení. Bylo již téměř 43 let, avšak tento věk by mu nikdo nehádal. Příčinou jeho smrti bylo, ač se tomu nechce věřit, udušení rohlíkem.

Tragédie, smutek, bezmoc.

Martin Golec  | 10.6.2014 18:12 | pridej.cz  | Diskuse...[1] | Zobrazeno 446x  

Pavel Konečný   + 5. června 2014  

 

4489. Pavel Konečný na býčiskalské chatě

 

Pavel patřil mezi lidi kteří v životě tahali až příliš za mnoho krátkých konců. Před pár lety podlehl alkoholu, měl problémy s psychikou a nenacházel trvalý vztah, což mu vše zapříčinilo dosti složitý průchod životem. Všichni si na Býčí skále pamatujeme jeho alkoholický kolaps před několika léty a následnou ústavní léčbu. Nicméně Pavel tyto těžké životní překážky překonal a vrátil se po čase zpět do Moravského krasu jako abstinent. Svůj boj s těžkým nepřítelem zvládl a byl přijat zpět do jeskyňářské rodiny. V zimě tohoto roku se dokonce opět stal členem ZO ČSS 6-01 Býčí skála, čehož si nesmírně považoval. Vnitřně se velmi bál návratu, ale o to více o něj stál. Byl přijat a opět rychle srostl s prostředím, které tak vnitřně miloval - s jeskyněmi. Pavel Konečný patřil mezi vzácný jeskyňářský druh - byl dříčem a jeskyně a vše kolem nich miloval se vší hloubkou a vážností.

Pavel byl "originál". Díky "koktejlu", který mu byl dán do vínku, patřil pohledem mnohých mezi exentriky. Ale to není v Moravském krasu velká výjimka. Moravský kras je chráněná oblast mnoha podobných - řekněme mnoha jiných "originálů". Pavel měl velikou duši a nesporně vysokou inteligenci. Dokázal uvažovat v širokých společenských kontextech. Svoji alkoholovou závislost odhodil a přijal nepoměrně méně škodlivou - Pavel propadl Facebooku, jež se stal přítelem z nejlepších. Jeho osobní život  velmi postrádal opětovanou lásku. A tak Pavel žil na rozhraní světa reálného a virtuálního. Sám si na facebook vepsal: "žije ve složitém vztahu". Velmi tíživý byl jeho vztah k otci, který nedokázal rozetnout a vlekl jej sebou jakou těžký kámen. Jistým vyvážením jeho duševního světa bylo jeho soužití s jeho oblíbenou kočkou. Svět těchto krásných zvířat, žijících na pomezí divokosti a zdomácnění, se mu stal niterním.

Pavel byl špičkový řemeslník. Nedávno si zrenovoval panelákový byt v Brně-Kohoutovicích. Všechny práce si prováděl sám. Měl vkus a byt měl perfektní styl. Zde plánoval nový život a toužil po vztahu, který se stále nenaplňoval.

Jsem přesvědčen, že jeho návrat na Býčí skálu na počátku tohoto roku se mu stal jednou z nejhezčích částí jeho života, která jej vnitřně naplňovala a bavila. Jeho náhlý odchod je krutou tečkou za jeho životní poutí.

"Pevně však věřím, že tam nahoře jsi již Pavele šťastný a je ti dopřáno vše, co ti tady bylo na Zemi odpíráno. A hlavně doufám, že v nebi jsou kočky. Sám za sebe musím říci, že jsem tě měl Pavle tuze rád a chybíš mi. A vím, že nejsem s tímto pocitem, nyní daleko od tebe, sám."

"Dne 27. května, pár dnů před smrtí, jsi nám na Facebooku napsal, že nevíš proč, ale písnička Who´ll Come With Me (Kdo půjde se mnou) od hudební skupiny The Kelly Family se ti velmi líbí a ty sám nevíš proč. Zdánlivě banální klip s rodinou u domácího krbu obsahuje velmi jednoduchý, nicméně v tvém životě tak podstatný děj. Lyrický recitál chlapce, imaginárního druha a milující rodiny kolem něj rozvíjí tvé nejhlubší životní téma - tebe sama s tvým vysněným světem":

(http://www.youtube.com/watch?v=tFBSmkYScjM&feature=share).

 

Kdo půjde se mnou (The Kelly Family)

 

Kdo půjde se mnou? "Neobávej se, znám tu cestu."
Kdo bude zpívat se mnou? "Neobávej se, znám tu cestu."
Kdo se mnou protančí celým světem? "Neobávej se, znám tu cestu."
Kdo se mnou půjde hledat cestu, nalést hvězdu?
Kdo půjde s námi? "Neobávej se, my jsme našli tu cestu."
Kdo půjde se mnou, dosáhnout mé hvězdy? "Neobávej se, znám tu cestu."
Kdo bude mým přítelem, půjde se mnou a bude zpívat tuhle píseň?

Čí láska to bude? "My změníme svět a my jej osvobodíme."
"My půjdeme s tebou a budeme tvými přáteli.
Budeme zpívat tvou píseň, my známe tvou cestu."

 

4491. Pavel Konečný - parte

 

 Sbohem kamaráde!  

 



Diskuse "Zemřel Pavel Konečný člen ZO ČSS 6-01 Býčí skála"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Seřadit podle poslední odpovědi / založení téma.
Díky Petr Maček [89.177.159.xx]  Před 6 a ½ rokem
   Bez odpovědí.
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112808], dnes 119 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
Y2I0ZmI