WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Výroční schůze ČSS ZO 6-01 2013 Činnost

V pátek dne 25. ledna 2013 se konala pravidelná jednoroční výroční schůze, a to v 18. hod. u Farlíků ve Křtinách. Speciální letošní host byl L. Štefka z CHKO Mor. kras, byly předneseny závěrečné zprávy pokladníka, jednatele i předsedy. Volili jsme nové vedení a do skupiny vstoupili čtyři noví členové - Iva, Vladimír, Danča a Martina. Foto pořídl I. Harna, alias Dr. Skála.

Martin  | 3.2.2013 15:26 | pridej.cz  | Diskuse...[0] | Zobrazeno 198x  

2794. Před jednáním 2795. Při jednání

Letos se sešlo přes 40 z našich více jak 50 členů. Jednací sál u Farlíků jsme slušně zaplnili, obsluha byla vzorná. Zásadní sdělení spočívá v tom, že celý výbor, tak jak nás vede po několik roků, zůstává i nadále nezměněn. Předseda - Jura Svozil, jednatel - Aleš Pekárek, pokladník - Luboš Minařík a revizor - Miki Hypr.

 

2796. L. Štefka hovoří 2797. Vlasta a Martina přinášejí lvy

V letošním roce nás navštívil ředitel CHKO Mor. kras L. Štefka s přednesením přání o maximální šetrnosti při provádění speleologické práce v jeskyni Býčí skále a požádal nás o estetické doladění některých částí v Staré a Nové Býčí skále. Jelikož se o jeskyni průběžně s láskou staráme, jeho řeč jsme vyslechli, a v následných dnech jeho návrhy a přání provedli. Na DOD bude jeskyně v perfektním stavu, jako vždy. Spestřením letošní výročky byla ukázka vzácných paleontologických nálezů z Barové jeskyně, dvou lebek - jeskynního lva, přesněji mladé lvice (Panthera spelaea) a medvěda jeskynního (Ursus ex gr. spelaeus). Výzkum se provádí pod taktovkou V. Kani a M. Roblíčkové (naše nová členka).

 

2798. Tlama plná zubů 2799. Fascinace lvy

Velmi vzácný nález lebky lvice, ale také medvěda se těšil velkému obdivu a pozornosti. Oba specialisté o přestávce s erudicí a zaujetím poreferovali o výzkumu v Barové jekyni a o lebkách vzácných vyhynulých zvířat. Zvláštní pozornost byla věnována účasti skupiny pro Mezinárodní speleologický kongres Brno 2013. Paleontologické didaktické pracoviště bude výkladní skříní skupiny. Děkujeme oběma vedoucím a všem, kdož pomohli v namáhavé mravenčí činnosti.

 

2800. Lvice 2801. Po jednání

Po oficiálním programu následovala hojná debata mezi aktivními a minulými aktivními členy. Přijali jsme mezi nás čtyři nové členy - Ivu, Vláďu a Danču, kteří se podílejí aktivně na pracích v Býčí skále, dále Martinu, která posílila náš tým jako geolog a paleontolog. Letošní guláš se Farlíkům abnormálně povedl, všechna čest. Část osazenstva se pak odebrala k bujaré společenské zábavě na základnu k Býčí skále.

 

Foto: I. Harna alias Dr. Skála.



Diskuse "Výroční schůze ČSS ZO 6-01 2013"

Nejsou žádné příspěvky.

PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [116342], dnes 162 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
NWNkZ