WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Kašpar Krása Blanenský a Býčí skála Pověsti

Nové poznatky Vojtěcha A. Gregora-Celofána o životě a díle Mistra Kašpara Krásy Blanenského.

Vojtěch A. Gregor  | 27.10.2012 22:22 | pridej.cz  | Diskuse...[3] | Zobrazeno 903x  

Mistra Kašpara Krásu Blanenského asi není třeba představovat. Zadejte jméno Slovutného Mistra na Google a objeví se řada referencí, hlavně ve spojitosti s  www.blansko.cz, webem Rajbas Outdoor Kotlík a každoročním dubnovým otvíráním turistické sezóny v Blansku a Černé Hoře-pivovaru. To je již neoddělitelně spjato se jménem a tradicí geniálního Mistra – však první cenou je metrová štangle turistického salámu a turistický salám, jak každý přeci ví, je jedním z mnoha Mistrových geniálních vynálezů.

Postavu a tradici KKB na Blanensku oživili Jirka Kučera, historik, šéf odboru kanceláře tajemníka na blanenské radnici, a zemřelý Vladimír Jančík-Kemling, filozof a literát, v poslední funkci ředitel Městské knihovny v Blansku. V r. 2008 k jejich badatelskému týmu přibyl Vojtěch A. Gregor-Celofán z Britské Kolumbie svým příspěvkem o osudech KKB v Americe. Zkrácená verze byla okamžitě publikována na blanenském webu.

Vojtěch A. Gregor-Celofán má dnes na starosti historii KKB v US a Kanadě, kde nalezl Mistrovy nepopíratelné stopy.

 

2540. KKB - Neznámý

Fotografie Kašpara Krásy ve skupině amerických zeměměřičů vyměřujících Panamský kanál (vide Jančík a Kučera, 2005: Kašpar Krása Blanenský – život a dílo genia; také článek Vladimíra K. Jančíka o přednášce Vojtěcha A. Gregora na oficielních internetových stránkách města Blanska: http://www.blansko.cz/clanky/08/04/kaspar-krasa-v-americe.php

Mimo jiné, Vojtěch A. Gregor-Celofán poodhalil Mistrovu roli ve výzkumu Moravského krasu. V přílohách najdete nové poznatky o práci KKB na Býčí skále a na Macoše. Abychom předešli možnému zkreslování těchto závažných dokumentů, zvolili jsme formát "PDF", který asi nejlépe odolává pokusům o různé korekce historických faktů.

Pěkné čtení přeje Vojtěch A. Gregor-Celofán, představitel Klubu Kašpara Krásy pro Severní Ameriku (KKK-SA) včetně Grónska (Greenland), Kanady, USA (incl. Aljašky a Hawaii) a Mexika.


Přílohy ke stažení :
 KKB a Býčí skála 
 KKB_a_Byci_skala.pdf  167 552 b  Staženo : 718x 
 KKB a Macocha 
 KKB_a_Macocha.pdf  162 406 b  Staženo : 703x 

Diskuse "Kašpar Krása Blanenský a Býčí skála"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Seřadit podle poslední odpovědi / založení téma.
Nový, velice závažný poznatek: Pekárek Aleš   Před 11 a ¼ rokem
   Bez odpovědí.
Mistr Kašpar Krása Blanenský V. A. Gregor-Celofán [154.20.252.xxx]  Před 11 a ¼ rokem
   1 odpověď, vložil(a) Laďa před 11 a ¼ rokem
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [108124], dnes 40 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
NjgzZDQ5Mz