WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Přivaděč Činnost

...Průlez se zvětšil natolik, abych do něj mohl strčit hlavu. Nechal jsem si vypnout vodu a začal se přibližovat do neznáma. Protáhl jsem hlavu otvorem a první co moje smysly začaly zpracovávat, byla velká prostora. Prořezával jsem tmu světlem a najednou...

Hulis  | 16.4.2006 18:35 | pridej.cz  | Diskuse...[0] | Zobrazeno 110x  

Dne 4.3.2006 jsme šli s Igorem a dvěma hosty Chuďasem a Pitrisem, plavit do horních pater Balkónové chodby. Naše pracoviště se nacházelo v nadějné prostoře po pravé straně chodby. Předchozí den jsme tam s Igorem a Jirkem Svozilem st. snižovali dno a skončili u úzkého průlezu, za kterým se objevila prostora s přibližně stejnou šířkou a stoupajícím charakterem asi 5m k čelbě. V téhle části se na dně nacházel sediment, který vypadl ze stropu. V té době, když vypadl blok sedimentu ze stropu byl Jirka uvnitř a bahno mu zavřelo ústupovou cestu. Je to blázen. Plán dneška byl tyto sedimenty vypadlé ze stropu vyčistit.

S Igorem jsme začali snižovat dno u úzkého průlezu, abychom měli jezírko pro nakopávání kopaflexu, a taky pro lepší pocit. Při vytváření jezírka, jsme vyplavovali dno hlouběji a hlouběji. Po dostatečném zahloubení jsme začali rozplavovat spadlý sediment za úzkým průlezem.

Ze začátku jsme čistili dno, aby plavič, který bude pokračovat v rozplavování, měl možnost rychlejšího ústupu. Byl to nářez, ale stál za to. Když jsem se přibližoval k čelbě, předpokládal jsem pokračování vpřed. Dostával jsem, ale čím dál častěji sprchu odražené vody od stěny.To mě samozřejmě přestalo bavit tak jsem si nechal zastavit vodu a v duchu si říkal, co je to zas za nesmysl. Všiml jsem si nalepeného sedimentu na pravé stěně. Trochu mě tam sral, tak jsem si nechal zapnout vodu a uklidil ho. Najednou se začal rýsovat stropní kanálek a vzniklo potěšení v mých orgánech. Začal se obnažovat portál stejného průměru, jako na začátku.

Plavil jsem stále přímým směrem a opravdu si to vychutnával. Po vyplavení asi 3m jsem se prostříkl do volného prostoru. Začal se zvětšovat průlez. Měl jsem v sobě tolik adrenalinu, že jsem ho viděl i kolem sebe na stěnách celého vyčištěného dómku. Průlez se zvětšil natolik, abych do něj mohl strčit hlavu. Nechal jsem si vypnout vodu a začal se přibližovat do neznáma. Protáhl jsem hlavu otvorem a první co moje smysly začaly zpracovávat, byla velká prostora. Prořezával jsem tmu světlem a najednou jsem světlem přejel přes něco co tam nepatřilo. Začal jsem se na ty dvě věci soustředit a po nechápavém rozluštění, jsem zjistil, že to je kábl od elektriky a kopaflex.

V hlavě mi nastal pěkný zmatek. A právě v té chvíli vznikly v mém životě čtyři sekundy, které do mého života nepatří. Identifikoval jsem toto místo již za dříve objevené. Je to spojnice mezi Hlinitými a Balkónovkou. Vycouval jsem z chodby a poslechl jsem si tradiční připomínky o velkém objevu. Šel jsem raději na pivko na základnu.

 

Hodně velkých objevů přeje Hulis.



Diskuse "Přivaděč"

Nejsou žádné příspěvky.

PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [113683], dnes 21 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
NDU3NDF