WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Kniha návštěv"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Prohlídka Svozilky: 1. díl. Objev Svozilovy jeskyně se udál před 15 dny. Je již J. Svozilem nahlášen na CHKO a tak můžeme i započít s publikací tohoto nového krásného místa v naší jeskyni. Jako nejaktivnější výkopci přístupové cesty do Svozilky jsme si místo prohlédli až po 14 dnech a to přímo s majitelem jména tohoto krásně zdobeného nového prostoru. J. Svozil nás ponoukl do objevu, vyrazil jsem já, Zuzka a Bára. Uběhly dva měsíce od vánočního speleologického týdne na BS, kdy jsme chodili na dvě směny kopat Chodbičku a tahali jsme lódnu za lódnou. Dneska to bylo v jiném duchu. Mnozí nám již popsali, co viděli a teď my. Bez emocí, ale s velkým těšením. Stále zabezpečujeme přístup do ní. Vchod je již zcela bezpečný a přístup pohodlný. Sedli jsme si hned za vchodem a Jirka vyndal z tašky medovinu od Ivany, která má narozeniny a dal nám ochutnat. Připili jsme si.
   
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Prohlídka Svozilky: 2. díl. Poprvé jsme se vydali do tohoto pro nás ještě neznámého prostoru. Brzo jsme také vyzuli gumáky a v ponožkách jsme chodili po té nádheře. Zajímalo nás všechno, směry, výšky, detaily popsané prvonálezci, odbočky, komíny. Viděli jsme četné krasové jevy, ke kterým nám Jirka povídal zajímavé věci. Taje sníh a jeskyně je velice aktivní. Všude kape voda, pramínky stékají po stěnách, krápnících i po nás. Viděli jsme několik odboček, ale jsou buď zakrápníkované, zabahněné nebo nepřístupné, a tak chodíme jen po hlavních chodbách. Milé překvapení je pro nás všechny skutečnost, že prostory jsou opravdu velké a prvotní odhad asi 150 m je zcela reálný. Je na co se zde dívat. Sestupujeme k dolnímu jezírku. Dóm ticha musí být už opravdu někde pod námi. Vstoupili jsme za jezírko a strkáme hlavy do volného stropního korýtka. Jasné pokračování. Pro kopáče ráj na zemi. Byli jsme odměněni vstupem do této nádhery a pomyšlení na konečné propojení jeskyní dvou S, tedy Sobolovy a S
   
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Prohlídka Svozilky. 3. díl. Byli jsme odměněni vstupem do této nádhery a pomyšlení na konečné propojení jeskyní dvou S, tedy Sobolovy a Svozilovy nás naplňuje tím zneklidňujícím pocitem příštích očekávání. M. 
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [114184], dnes 192 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
YWUxMjg4YT