WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Antonín Boček a Speleologický klub Brno v Býčí skále"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Re: Re: K identifikaci osob kolem Bočka
NoBody [89.248.244.xx]  Před 10 roky
   ...samozřejmě pracovalY...
Re: K identifikaci osob kolem Bočka
hrabě [89.248.244.xx]  Před 10 roky
   Ahoj všichni. Zdravím (vpodstatě) z Javoříčka. Překvapilo mě, že Josef Vařeka se v mládí vyskytoval v okolí (mně milé) Býčí skály. Měl jsem ho spojeného s Javoříčským krasem, a až v době založení Kabinetu pro geomorfologii a kolem roku 1960 jako jeho pracovníka, ve skupinách, které pracovali pro Kabinet a později GgÚ v Moravském krasu.
Vzhledem k tomu, že právě v těchto dnech začínáme pracovat na monografii o Javoříčském krasu, zajímalo by mě dozvědět se o Josefu Vařekovi všechno. Zvláště, když mi začíná svítat, že to byl asi on, kdo Speleoklub Brno přivedl v roce 1949 do Javoříčských jeskyní.
A v souvislosti s tím se chytám drápkem: Speleoklub Brno vykonal vJavoříčských jeskyních velké dílo. Netušíte, jestli někde nezůstaly poznámky, náčrtky, fotky, mapy z období 1949 - 1954,
které Rudolf Burkhardt, Přemysl Ryšavý, J. Vodička, Leoš Okleštěk, O. Gorgoň, V. Juránek a další v těch letech na Javoříčku a v okolí pořídili? Podařilo se mi v potu tváře něco zrekonstruovat, ale po jiných věcech se slehla zem. Budu vám vděčný za každou stopu, možnost a indicii.
Radeh Hrabě Svojanovský raadjaa@seznam.cz
Re: Re: Re: K identifikaci osob kolem Bočka
Celofán [154.20.248.xx]  Před 10 a ¾ rokem
   Mirka Fabíka jsem dobře znal (myslím, že zemřel začátkem tohoto roku), s Jardou Fadrnou jsme byli velice blízcí kamarádi -- Jarda nám m.j. dopomohl k výjezdním doložkám do Rakouska :o)). Souhlasím s Tebou, Franci, Jarda na fotce definitivně není a Mirek zřejmě také ne. C. :o))
Re: Re: K identifikaci osob kolem Bočka
francimus. [88.101.113.xxx]  Před 10 a ¾ rokem
   Já si pamatuji Jaroslava Fadrny ještě živýho (ale i Mirka Fabíka) a myslím si, že na fotografii nejsou vůbec. Ani jeden.
Re: K identifikaci osob kolem Bočka
Celofán [154.20.242.xx]  Před 10 a ¾ rokem
   Po další revizi a kozultaci řady fotek v mém archívu jsem dospěl k názoru, že č. 3 není Jarda Fadrna -- na Jardu je příliš malý. Nabyl jsem přesvědčení, že Jarda na té fotce nefiguruje. C.
K identifikaci osob kolem Bočka
V. A. Gregor-Celofán [154.20.242.xx]  Před 10 a ¾ rokem
   Martine, výtečný příspěvek jako obvykle. Pouze mám jisté pochybnosti co se týče identifikace osob. Číslo 8 definitivně není Jarda Fadrna, ale Jožka Vařeka -- znám tuhle fotku z Jožkova alba. Pokud Jarda na této fotce opravdu je, pak nejpravděpodobněji pod č. 3. Na Jaroslava Dvořáka mně připadá č. 5 spíše než č. 6. Číslo 7 může být Leoš Okleštěk (toho a Bočka jsem osobně neznal), ale mně připomíná spíše Miroslava Fabíka. S Jožkou Vařekou jako č. 8 jsem si 100 pct. jistý. C. :o))
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [109927], dnes 63 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
MmE3Mjdi