WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Řešení problému jv. zlomu jeskyně Býčí skála"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Re: Re: Robert řekl/a:
Martin   Před 11 a ¾ rokem
   Velmi oceňuji celkový přístup, který je pod Hadařovým vedením (též je potřeba zmínit Davidovu práci, ale i jiných - Předseda, Jura Kukla, Zuzka a mně neznámá Maruška, ad.) prováděn na tomto pracovišti. Podařilo se jim nadprůměrným úsilím, jež snese srovnání jen málokteré krasové pracoviště, získat vynikající výsledky. Byly korunovány měsíce postivé jeskyňařiny. Velice oceňuji přístup k zapojování kolegů z jiných skupin a hostů, což se nedávno osvědčilo také ve Větrném tunelu a v Barové jeskyni. Po dlouhé době je díky Hadařovi - býčiskalskému "externistovi" a kol. na stole solidní zpráva z některého z pracovišť ns BS - čímž se dá říci, že zde byla od dob prací v oblasti Šenkova sifonu, konečně naplněna podstata spelelogické činnosti, která v posledních 10-15 letech poněkud ustoupila masivnímu nasazení úsilí v prolongační činnosti a zaměření se na DOD na Býčí skále. Pomohla pomoc kolegů z jiných skupin při dokumentaci a toho si velmi vážím. V neposlední míře patří Hadařovi poděkování za propagaci tohoto pracoviště a tím i celé Býčí skály díky jeho pravidelným čtivým a vtipným zprávám. (Bohužel pro BS skupinu na cizím webu). Ocenění patří kolektivu, jež připravil článek pro Speleofórum. Vše pod Hadařovým vedením a tembuildingem. Za tuto práci patří Hadařovi, Davidovi a dalším pomocníkům díky! M.
Re: Re: Robert řekl/a:
Štěpán   Před 11 a ¾ rokem
   Ktěm článkům na úvodní stránce, by to chtělo nadpisy(s odkazem), ať má návštěvník jasno na první pohled, že jde o článek
Re: Robert řekl/a:
Petr Koukal   Před 11 a ¾ rokem
   Nazev Sifon driny vzniknul po objevu Prolomene skaly tj. nekdy v roce 1984 / 1985.
Re: Re: Robert řekl/a:
Petr Koukal   Před 11 a ¾ rokem
   Na strankach touto formou publikovano se souhlasem autoru.
Re: Robert řekl/a:
Petr Koukal   Před 11 a ¾ rokem
   Dival jses na fasadu ? Tam je vsechno v jednom clanku.

http://www.byciskala.cz/new/index.php?am=23&id=28&dt=5&showfull
=0
Re: Robert řekl/a:
V. A. Gregor-Celofán [154.20.243.xxx]  Před 11 a ¾ rokem
   Článek spolu s grafickými přílohami byl vypublikován ve Sborníku letošního Speleofora:

SKOUPÝ, M., MUSIL, F., KÁŇA, V., 2012, Řešení problému JV zlomu jeskyně Býčískála. Sborník Speleofórum 2012, 31:33-37.
Robert řekl/a:
Robert   Před 11 a ¾ rokem
   ... velmi pěkně napsáno - výstižně, přehledně, zajímavě, odborně. Kdyby byly v textu zapracovány foto s popisem, nemělo by chybu. Foto jsou sice na jiném místě, ale v tomto případě by se velmi hodily pro celkovou ilustraci, rozhodně by to zvýšilo celkovou vypovídající schopnost.
Snad jen dodatkem pro zajímavost k Přítokovému sifonu (Sifon dřiny) jak zmíněno hned v úvodu:
V době, kdy se začínalo s pracemi na Přítokovém sifonu, resp. s prvními odstřely stropu "Kufru" a jeho rozšiřování (aby se bylo možno dostat k vlastnímu ústí sifonu) byl tento zván jako Přítokový. "Sifon Dřiny" dostal pojmenování pozvolna a ustálil se okolo roku 1984. Podle sdělení Karla Nováka nebylo možno s ohledem na situaci přímo pojmenovat tento jako Kurva sifon, nebot´právě tohoto výrazu tam bylo velmi často používáno zejména při odvozu xx naplněných koleček rubaninou a při xx krát naražení helmou o strop...po objevech v lednu v roce 1984 byl definitivně zaveden společný název Přítokový, alias Sifon Dřiny. Obě dvě jména se váží ke stejnému místu. Více asi bude vědět Kvak nebo Aleš, ti to zažili.
To jen na okraj, abych se procvičil v psaní...pohodu.
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [114443], dnes 189 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
OGM2NDVi