WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Dny otevřených dvěří 2015"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Pes
Aann [109.81.211.xxx]  Před 8 a ¾ rokem
   Dobrý den,
je možné vzít na prohlídku hodného psa na vodítku, nebo to není vhodné?
   
Re: Pes
Laďa [89.176.31.xx]  Před 8 a ¾ rokem
   Dobrý den, pohyb psů v jeskyni nám správa CHKO výslovně zakázala.
   
Bafánci a jeskyně
Celdřich [154.20.77.xx]  Před 8 a ¾ rokem
   Zákaz psí turistiky v jeskyni Býčí skála se strany Správy CHKO Moravský kras není, vzhledem k fekálnímu obsahu Jedovnického potoka vyživovanému prakticky defunkční rudickou čističkou kanalizace a odpadních vod a přiživovanou bahnem, rostlinami na mrtvolami kaprů z jedovnických rybníků a spoustou lidských odpadků (PET kultura), zrovna dvakrát logický, ale je na světě vůbec něco logického? Nutno poznamenat, že také Správa zpřístupněných jeskyní Mor. krasu nepovoluje bafánkům vstup do jeskyní, dokonce ani za dvojnásobné vstupné a s příslibem, že nebudou fotografovat.

Leč ani za mého provádění Býčinou v 70. letech minulého století jsme bafánkům vstup do sluje nepovolovali. Ono v té době mnoho turistických Rafů a Nafů nebylo a lidé takové nápady neměli, ale hlavní příčinou byla příhoda s téměř tragickými následky. Na louce před jeskyní se ke vstupu připravovala jedna úctyhodná dáma. Vtom odněkud přiběhl bafánek, takový malý kurvínek, čapl její bundu a utekl s ní pryč:

Býčí skála, černý les
ukrad dámě bundu pes
Dáma pláče, naříká
pes jí s bundou utíká
Neplač dámo, zasměj se
pes ti bundu donese!

Pes však bundu nedonesl a nastal horror. Dáma chtěla nejprve zabít manžela. Když jsme ho odvedli do bezpečí chaty, chtěla se po hlavě vrhnout z vrcholu Býčí skály (tzv. pohlavní skok). V tom jí nikdo nebránil, ale nakonec to neudělala a jen svému muži vyhrožovala rozvodem. Později jsme se dozvěděli, že vše dopadlo dobře, věc vyřešil muž. Koupil dámě novou bundu (kvalitní, koženou) a k ní -- bafánka, kurvínka!
C. o))
      
Re: Bafánci a jeskyně
Martin Golec   Před 8 a ¾ rokem
   Včera jsem viděl nádherný psí příběh. Šel jsem asi tak na 30-40 min. ukázat jeskyni 3 svým studentům. Jeden nádherný bafánek čekal před vchodem na pána. Nebyl uvázaný. Počkal si na další výpravu a připlížil se do Předsíně. Když nenašel páníčka tak přikrčen poslouchal výklad. Kuklič mluvil o rituálech asi 20 minut a bafánek jej se zanícením poslouchal. Připojil se k výpravě a šel dál. U dolní brány jsem jej požádal, aby šel přece jen ven štolou, že se tam líp čeká, bez řečí šel. Připojil se zase k jiné výpravě, co právě vycházela. Asi za 20 min. jsem jej našel čekat na stejném místě, co prvně před jeskyní. Jó bafánek mne dost pobavil, M.
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [113664], dnes 2 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
YjAxMmQ0N