WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Petr Kos, diskuze k článku ze dne 27. února 2012"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
K příspěvku M. Golce re článek P. Kosa - III
V. A. Gregor-Celofán [154.20.243.xxx]  Před 12 roky
   Tak vidím, že se mi podařilo načechrat sloupec diskuzních příspěvků a přítele Martina Golce :-)).
Martine, kryt obranným pláštěm mého diletantství v archeologii, stále stojím za tím, co jsem napsal: podle mého soudu, přílišné zaujetí religiosními motivy.
Neznám Tvůj věk, nevím, s jakým vědeckým pracovištěm jsi associován, neznám thema a obsah Tvojí diplomky a disertace, a neznám Tvoji osobní filozofii. Nevím jak dlouho jsi vyrůstal -- ve studijním a tvůrčím věku -- pod Velkým Bolševikem. Ke Tvojí poznámce na toto thema říkám, že VB se na mně nepodepsal -- v psychickém smyslu. Nebyl jsem pionýrem, členem ČSM či SSM, dokonce ani členem ROH. Pocházím z extrémně náboženské římsko-katolické rodiny. S Biblí jsem vyrůstal, kostel byl mým druhým domovem, krátce jsem i ministroval. A jednoho dne, s Biblí na jedné a Leninovými spisy na druhé straně, jsem pochopil, že se dívám na ten samý bullshit. Na doktrínu vynalezenou stejným lidem za účelem kontroly lidstva a světa. Od té doby jsem volnomyšlenkářem, relativně svobodným člověkem. Nepodléhám a nevyznávávám jakoukoliv doktrínu, náboženskou, politickou či jinou. Na věci a události si tvořím svůj vlastní názor.
Máš pravdu, asi čteme jiné autory. Moje knihovna obsahuje řadu prací zabývajících se rozborem Bible. Většina z nich je v linii mého názoru. Nikde netvrdím, že Bible neobsahuje reálná a užitečná data -- báje a pověsti mívají reálné jádro. Opakuji ale, že citace Bible v odborných pracech Biblí se nezabývajících nemá místo.
Vidím, že tato diskuze se pozvolna přesouvá na méně objektivní a více subjektivní pole -- na pole, které se vymyká poslání tohoto webu, specielně jeho veřejné části. Z mojí strany ji končím.
Čtenáře bych rád upozornil, že jsem vytvořil svoji vlastní rekonstrukci hallstattských událostí v Předsíní Býčí skály. Žádná věda, pouze humoristická povídka a nepublikovatelná. Zájemcům ji rád pošlu osobně. Kontakt: vagregor@yahoo.ca. C. :-)))


PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [113278], dnes 34 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
YzdmNDUzZ