WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "O prvních českých jménech, češství a českém národním obrození v Býčí skále"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Re: Re: co mánes
Wolf   Před 9 a ½ rokem
   kulhám ted,dřív jdem taky chodil a dokonce i běhal.konečně,když je mi skoro 74jsem se dočkal,že někdo o počmárané pravěké pěčši-scallecož je asi tak zač.středověku,uvažuje v souladu se mnoua inteligentně.zdravím martina.zdarec.
Re: co mánes
Martin Golec   Před 9 a ½ rokem
   Altamira byla objevena roku 1879 a Mánes zemžel již roku 1871. Navíc poslední roky měl už dost silně propuklou syfilidu. Mánes ani fenomén magdalenských kreseb neznal.

Honza Wolf má dost pádných důvodů si myslet, že v Býčí skále pravěké kresby jsou. Po kolenou si prošel Straou Býčí skálu, jako nikdo. A navíc má malířský oko. Bedlivě jsem mu naslouchal a jeskyni po kolenou prozkoumal. Domnívám se s vážnou tváří, že kresby o kterých veřejnost neví, tam jsou a není jich zrovna málo. Jsou vesměs abstraktní podoby a C14 data to asi jednou rozhodnou. Zatím je dobré, že o nich nikdo neví.

M.
co mánes
Wolf   Před 9 a ½ rokem
   na bs byl...kdo o tom něco ví...jisté je,že toho jelena a prakoníky na stropní kulise chodby k prstu,nenakreslil.ani já,jen jsem ji našel a p.k.to vyfotografoval.už to nelze tajit.tu fotku mám a jelena fotilo víc lidí a vidělo ovšem.škoda,že dnes je nepřístupná...s tím nic nezmůžu už,ale je tam a mánes to nekreslil,je to vyryto a překreslováno mockrát...jak typické pro pravěkéčmáry,,,dokonce jsou tam i svěšená kopyta...ůplná altamira,jenže na moravě...a tak se to jaksi nehodí či co...a nikdo se o to nezajímá už dlouho---na bs ovšem byli i další...i malíři...a každý se nepodepsal...ani já,který jsem tam byl už v padesátých letech a občas i nyní.zdarec.
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112805], dnes 116 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
NWVhN2RlM