WWW.ByciSkala.cz
 
 
Diskuse "Kniha návštěv"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
 [ « ]   [ < ]  14 / 14 ( 651 - 686 / 686 )  [ > ]   [ » ] 
Kateřina Řeháková řekl:
Kateřina Řeháková   Před 15 roky
   Zdravím všechny jeskyňáře.Ve středu 25.2. jsme díky vstřícnosti pana Svozila mohli navštívit se skupinou 29 dětí Býčí skálu v rámci táborového výletu. Provázel nás pan Šebeček a jeho povídání o jeskyni i s replikami nálezů jsme všichni doslova hltali - děti i vedoucí. Touto cestou mu ještě jednou moc děkujeme. Netopýry jsme nevyrušili.
franci musil řekl:
franci musil   Před 15 roky
   Ahoj, předem blahopřeji k objevům a mám dotaz. Před prokopnutím mi kdosi (David) upozorňoval na sintry v sedimentu. Byl to však nickamínek, který vzniká za trochu jiných podmínek (většinou kondenzací vlhkého vzduchu na teplotním rozhraní). Tak se chci zeptat, zda nahoře není také, zejména směrem ke komínu s kostmi, šneky a netopýry. Mohl to být kdysi dlouhodobě otevřený horní vchod se vším všudy. Dál jsou dobrý ty "granule" hlíny. Tak jak je to popsané by to mohlo vznikat průvanem, což by signalizovalo možné další pokračování. Těším se na mapu a jestli platí dále pracovní středy, tak se u vás zase v půlce března objevím. Dřív nemůžu. francimus
svozil jiří řekl:
svozil jiří   Před 15 roky
   Kocoure alias Kob.... ,čiší z tebe nenávist, že nebyla uvedena na těchto stránkách fotografie z Tvého mládí, kterou má ve svém archivu Emil Bartoň. Pokud ji ale Emil neposkytne adminovi těchto stránek tak ji nemůžeme zveřejnit. Existuje množství historických fotografií v soukromých archivech, které by mohli být zveřejněny, ale je podmínkou ,že je majitelé poskytnou. Tedy rada: Chceš-li, aby se objevila jistá fotografie na našich stránkách tak vyviň úsilí navštiv Emila a dodejte fotografii adminovi a může být zveřejněna. Mimochodem autorem konkrétní fotografie jsem já a Emilovi jsem ji věnoval. Pokud jsem Ti k srdci nepřirost tak mi to moc nevadí, viděli jsme se jednou v roce 1973 a třikrát před loni. A co se týče našeho člena Jana Wolfa, tak jsi taky střelil vedle, neboť to je právě příklad jeskyňáře,který pracoval jako člen skupiny A.Sobola v době,kdy ty jsi ještě ani netahal po dvorku kačera,to je od roku 1954. A poslední připomínka, Iternet není úplně anonymní....
Kocour řekl:
Kocour   Před 15 roky
   ........bylo by vhodné,pane Svozil(nikdy jste mi k srdci nepřirostl) aby se omluvil ten,kterého se článek a dění týká.Nechcete mi snad říci, že se Vám vyplakal na ramínko a Vy mu utíral slzy jeho uražené ješitnosti.
Mám za to, že jste mezi sebe ani neuvažovali,pustit staré ,,bejčináře,,.Čeho se bojíte,oni Vám nic neodnesou,pro ty členy kteří jsou tam dnes a kterým děláte předsedu,jsou to zřejmně exoti.
Jediné,co je mým přáním je,omluva směrem těm,kteří si tu omluvu zasluhují.
Do dnešního dne nebyly dány na Vaše stránky fota těch,kteří na Bejčině působili od r.1967 do r.1975 a to jsem byl informován,že fotografie i dokumentace existuje a je v soukr.majetku,páně Emila.
Až uvidím,jak budete co plnit,tak se za vámi také podívám a že už jsem docela čilý stařík si hodně pamatuji, i když jsem byl více-méně na cestách za poznáním v jiných zemích.
A pamatujte si,že jsem mnohé nezapomněl a ještě je cos ve skále ukryto.A vám všem skryto.
svozil jiří řekl:
svozil jiří   Před 15 roky
   Kocoure, jsi Roman Nesrsta?
Kocour řekl:
Kocour   Před 15 roky
   Milý magistře Wolfe.Kde jsou ty časy,kdy jmenovaní ve Tvém příspěvku se v jeskyním bahně rochnili.Dva z nich jsou již na pravdě Boží a třetímu moc dnů do skonu nezbývá.Kde jsi byl, před více jak třiceti lety Ty !Jak se opovažuješ,svými výroky z r.2008,je takto urážet.
Měl jsem za to, že jeskyňáři, jsou lidé úpřimní ale při památce jmenovaných,se z Vás všech včetně Tebe, stali šmejdi.Pro ty kluky byla ,,Bejčina,, pojem a jejich láska,pro Tebe je to jen sebe zviditelnění snad toho svého Mgr.a kdo je víc.Jestli je mezi vámi více takových jako jsi Ty,tak se ani nedivím, že slušní, mezi tou grupou nad kterou není raději odejdou.
Přečti si svůj příspěvek a ještě se znovu zamysli,co že jsi to napsal za koninu a pak se na těchto stránkách omluv těm,které jsi svou nabubřelostí urazil,aniž by jsi je znal.
Kocour
Petr Kaplan řekl:
Petr Kaplan   Před 15 roky
   Datum: 17.02.2009 - 21:43:22 | x |
Jméno: Petr Kaplan Čest, úctu a obdiv všem, kteří se byť i malou měrou podíleli na pracech v Chodbičce, vytahali spoustu sedimentu, nechali tam kus srdce, množství potu a krve. Klobouk dolů před Vámi, přátelé.
Wolf řekl:
Wolf   Před 15 roky
   Všem: Jelena a koně, červené skvrny a další kresby po SBS, nejsou mým majetkem, ale zesměšňovaného jelena u Prstu jsem uviděl v roce 2002 já. Mám na to svědky. Jestli je pravda, že L. Bláha, O. Janda a J. Cigánek viděli nějaké malby tamtéž co já, to nic nemění na mém nálezu, protože já jsem tam nenašel malby (snad mysleli ty fleky), ale našel jsem kresby (!!!). Na rozdíl od tebe, milý Kocoure, poznám co je malba a co je kresba. Na autorství objevu mi nezáleží (jako celý život), je možné, že kresby viděl někdo už dřív. I já jsem nic nepublikoval, vedení skupiny si to nepřálo. Nechlubím se cizím peřím a ty, Kocoure, si můžeš se mnou o tom promluvit na chatě. To se vůbec netýká objevu skupiny v Prstu -Projekt na tyto práce a Průběžnou zprávu k tomu dostal ode mne výbor skupiny v roce 2008. Mgr. Jan Wolf
B.O.B. řekl:
B.O.B.   Před 15 roky
   redakce se rozroste o další přispěvatele a pracoviště.
B.O.B řekl:
B.O.B   Před 15 roky
   Souhrou náhod podařilo se zvolit náš výbor přesně rok po zvolení
našeho pana prezidenta a to s mnohem větší nonšalancí a lepším stylem než
se to vloni podařilo našim kolegům v poslanecké sněmovně. Proto pochvalme
se, že jsme kumštýři a spějme ve společné shodě k blízkým chvílím
nadšení nad novými objevy a krásnými chvílemi, strávenými prací.
Utírám slzu nad skončením mého oblíbeného webového formátu - naší
zpravodajské knihy návštěv a doufám, že na schůzi příslíbené
zprovoznění podobného, však lépe fungujícího média v rámci našich
stránek přispěje k rozvinutí a rozšíření tohoto formátu a povznese
ho z bahna undergroundu do hlavního proudu (mainstreamu)a i jeho
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Drazí čtenáři. Nastala sobota, dne 14.2.2009. Tento den se odehrálo v životě jeskyňářské skupiny ZO ČSS 6-01 mnoho. Bylo by použito mnoho vět, aby bylo vše alespoň z části popsáno a nikdy by se to ani jen málo neblížilo všemu prožitému. Byl to velice dlouhý den a jeho děje splynuly s těmi nedělními, kdy nad Býčí skálou vyšlo slunce. Rozhodl jsem se ukončit své psaní a pracích v Chodbičce, o dějích, jež udělaly lidi, kteří v ní nechali kus sebe šťastnými. Tak zase někdy jinde u úplně jiného příběhu, který se opravdu stane, jako se stal ten u nás.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   pokračování: Také jsme nachystali několik sintrových desek na odnesení na chatu. KOnes čelby byl vertikální, viděl jsem na stropě jen čistý písek a v něm kameny, některé polité sintrem a mnoho rozlámaných sintrových desek. Karel řekl jednu z nejdůležitěších vět v mém životě, jdeme na chatu. Tak bylo a šli jsme. 
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Kopací akce v Chodbičce proběhla za účasti Karla Kosiny a mne. Odešli jsme z chaty povzbuzeni posledními signály, evokujícíé blízkost volných prostor. Tentokráte jsme netahali lódny, ale kopali jsme materiál na čelbě a ukládali jsme jej do blízkosti. Takto jsme postupovali velice rychle. Čelba naposledy předminule sledována k západu byla ve středu obrácena vzhůru a kopalo se téměř kolmo nahoru. Karel kopal jako Moravský slovák vinohrad a bylo slyšet jen rytmické funění, padající písek a hlášeně i kameny a sintrové desky. Střídali jsme se a oba jsme postupně dospěli k názoru, že prožíváme krásnější pracovní akci v životě. Signály něčeho objevitelského natolik sílily, že jsme se nakonec v Chodbičce zdrželi přes tři hodiny. Co zrychlilo náš tep do neměřitelných hodnot bylo objevení kulmáků dosud nevídaných rozměrů. Dosud dosahovaly jen nejvíce 3 centimetrů, objev dvanácticentimetrového balvanu bylo již neskutečné. Tedy nikoliv kamínky, ale kameny neseny vodou. Cpal jsem si je do kapsy. T
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Bujaté veselí, z něhož by v pravěku mělo radost nejedno pohanské božstvo plodnosti či hojnosti se na chatě po výroční schůzi rozhostilo z nevídanou prudkostí. Sám osobně jsem jej vnímal dosti intenzivně z pozice účastníka kopací akce, který odcházel z chaty ve stavu příjemné debaty a navracel se za stavu adamitského veselí doplněného naturálním pohrdáním studu a posléze zejména zimou. Extatické uvolnění Kolbiho, který tentokráte nevelel pracovní akci v jeskyni, ale skupině obnažených slovanských bohatýrů se jal nejen rozthat oděv svůj i svých druhů, ale obětí nahoty přivolat již toužebně očekávané jaro. Koupání ve vývěru, načež o mnoho hodin později v amnezii nevzpoměl, je kouskem dosti ojedinělým. Taktéž čistý tělesný naturizmus dekorován jen ponožkami a slaměným kloboukem zůstaně jistě nezapomenutelnou vzpomínkou výročního večera.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   V pátek mezi 18 a 21 hodinou proběhla v legendární krasové hospodě u Farlíků ve Křtinách dlouho očekávaná akce - výroční schůze ZO ČSS 6-01 Býčí skála. Účast členů skupiny byla přehojná, salónek nám propůjčený byl opět hojně obsazen známými a pro mladší členy i méně známými tvářemi členů, registrovaných hostů, hostů a jedním jeskyňářským kojencem. Naopak jeskyňářské zvíře Tino-pes, byl nepřítomen a zanechán na chatě. Schůze byla plodná, proběhla v přátelském duchu, byla moderována staronovým předsedou J. Svozilem. Byly zhodnoceny pracovní akce minulého roku. Pokladník L. Minařík přednesl stav finančních prostředků skupiny. Jednatel pronesl významná slova o důležitých momentech funkce skupiny ve věcech vnitřních, tak i vztahy k sousedům a cizákům. Byli přijmuti noví členové, Daniel, David, Bára a Ivana. Nejdříve byli přijmuti hromadně a pomnožně, pak na dotazování J. Wolfa ještě samostatně. Tak ať se jim u nás líbí. Bohužel naše řady opustil kolega prof. Košut, čehož litujeme, ale jist
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Vlivem finanční krize, chřipkové epidemie a sněhové vichřice se telefonní signál ve čtvrtek mezi mnou a Davidem natolik zhoršil, že došlo k omenutí ve výčtu účastníků akce. Zúčastnil se jí též Radim, který přispěl k prodloužením čelby o 80 cm. Redakce se tímto čtenářům a Radimovi omlouvá. 
karel řekl:
karel   Před 15 roky
   hm  
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   pokračování: čehož litujeme, ale jistě na nás nezanevře. Na dálku jsme kolektivně nadálku a jistě uvnitř každý sám za sebe popřáli hodně zdraví nemocnému kolegovi K. Novákovi, který zdolává obtížné mety k navrácení zdraví. Těšíme se na něj na květnové provádění. Mj. byl přednesen termín počátku provádění dnů otevřených dveří na BS na 1. května. Den parků je pak stanoven na 9.května. Byl snězen každoroční gulášek, což přítomné kolegy a kolegyně oblažilo a odkrvilo, takže nedošlo k žádným slovním sporům a vádám. J. Svozil byl zvolen opětovně naším předsedou, z čehož máme upřímnou radost, taktéž pokladník i jednatel dostali nehynoucí důvěru. V rámci osobní debaty jsem si na své osobní vyžádání u A. Pekárka dovolil nabídnout své služby, coby budoucího redaktora našich zanedbávaných web-stránek, které se technicky chystá revitalizovat Mikeš. Po krátkém a rychlém barovém ántré jsme se rozjeli k domovům a z menší poloviny též na naši chatu.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Tak středa proběhla v zajímavém složení. Smejky, Zuzka a já jsme nejeli. Odjel David, připojil se Franci Musil a Ivana, do Chodbičky nakonec dorazil Jirka Svozil. Podle kusých informací, které jsem vymámil po telefonu z Davida se vytahalo něco k 30 lódnám. Poslední kdo kopal na čelbě byl Jirka (není známo jestli už oholen). Podle všeho se kopalo směrem nahoru, což je u silného zastoupení říčních kulmů nesporně pozoruhodné (očekávané zalomení dolů na vodu se zatím nekoná). Jirka se měl dokonce na čelbě na konci akce narovnat a uvést tak hřbedt do pozice stojícího jeskyňáře. Co nás čeká v pátek? 
Karel řekl:
Karel   Před 15 roky
   Udělejte mě tam místo.Potřebuji do něčeho kopnout tak ať je to aspoň užitečné.
Smejky řekl:
Smejky   Před 15 roky
   Vyrocni schuze je za dvermi a ja se ji pro letosek nezucastnim  . Jedine co proto muzu dodat- nepohadejte se [moc  ]. Jo a jestli se prokopete v chodbycce do volneho tak to zase zahrnte a pockejte na me   [to byl samozrejme jen vtip]. Toz badani hola Petr
B.O.B řekl:
B.O.B   Před 15 roky
   Martine!!!! Kde to vázne ? chci nejnovější drby o chodbičce! Takhle mě nechat abstinovat!!! Člověk si zvykne na pravidelný přísun informací a pak najednou internet oněmí? Nechal jsi mě bezmocnou na pospas antibiotikům a zákeřnému nicnedělání a jediné světlo v temnotě již pohasíná ? na to jsme si přísahali bratrství??? Proto prosím poskytni nám nemohoucím a do zdi čumicím (což se se zánětem spojivek dělá obzvlášť dobře) zdroj touhy a informací. Co?? Kde?? Jak?? A jak daleko??? Rychle rychle!!!
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Vzkaz členům naší skupiny. Příští pátek se již nesmlouvavě chystá to, co muselo přijít. Je tu výročka. Nezáživná akce s dlouhými projevy, omlazeným předsedou, časem mařeným holou statistikou, nereálnými plány na příští rok, neúprosným placením daní královskému výběrčímu a pojídáním toho nezdravého farlíkovského guláše. Kdo by ale, navzdory tradici holého jenpití, chtěl či potřeboval své ochablé svaly vzpružit nebo rok čistý overal rád zašpinit, je zván nad odskok z chaty na výroční kopání v Chodbičce, odkud to ostatně zpět do vytopené a zaneřáděné chaty není nijak daleko. Chtěl bych jen připomenout, že čelba byla opuštěna objevem sintrové desky, která by dle znalců měla indikovat blízké volné prostory. Tak nechť je ten nový dóm nazván Výroční. Každopádně v pátek v noci vyrážíme. howk...
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   díl II. Akce v Chobičce se opravdu po všech stránkách vydařila. Měla kvalitní obsazení. Na akci se vydal Smejky, Zuzka, Iwana, David a já. Po našem odchodu po více jak 3 hodinách se na čelbu dostal ještě Radim a Daniel. Nám pěti se nám podařil nový rekord. Vytáhli jsme z chodby která měla po dobu této akce 46-48 m 40 lóden/3 hodiny.   Nakonec jsme postoupili asi o 1,5 m. Tým měl výbornou taktiku a morální sílu tak jsme ty dva kilometry na kolenách s lódnou nakonec urazili. Co se událo na čelbě nás dosti překvapilo. Chodba je momentálně uzavřena na sever a severo-západ. Co nás potěšilo bylo objevení sintrové desky v kulmákové vrstvě u stropu. Ta by mohla významně indikovat existenci blízkého volného prostoru. No, uvidíme.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   díl I. Včera proběhla středeční kopací akce v Chodbičce. Zimní středy se už nadobro staly hojně navštěvovány. Tentokráte opravdu masově. Na svém pracovišti kopal Honza Wolf. Kwak se jal opravit nemocnou elektriku. Vlasta a Vojta se vydali fotit, nevím co, ale v tuto dobu bych hádal netopýry, máme jich v jeskyni opravdu požehnaně, všechny spáče tímto zdravím. Fotit se vydal i Radim a Daniel a to mj. i do Chodbičky. Pro čidlo vodní hladiny se vydali Štěpán a Kwak.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Tak jsme o víkendu opanovali chatu Ditrich a podívali se, jak se bydlí jinde v krase. Blaženka a Ivetka nám připravily pěknou narozeninovou akci. Ráno jsme se prošli kolem Holštejna a díky Radimovi, jsme si mohli udělat v pohádkově zasněženém lese představu o povrcovém rozmístění zdejších nádherných jeskyní. Dovnitř jsme se pro vysoký obsah alkholu nepodívali, ale i tak to bylo nádherné krasové nedělní dopoledne. Taktéž kopní na BS se již nekonalo.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Tak tu máme dublované narozeniny. Dvě devatenáctky. Black - tj. Blaženka a white - tj. Iwetka. Symbolicky expandovaly ze středního krasu do toho severního. Přívětivě je a nás mnoho dalších přijme chata Ditrich. Tak uvidíme jak se na severu o plesové sezóně plesá. Styk s cizinci ze severu se jako vítá, ono je dobré vědět, jak se pije, pardon žije, i jinde. Čeká nás i lahůdka na ráno, přesun zpět na BS a do Chodbičky. Ty dva metry ze středy a opětovně volný strop docela magnetizují. Tedy vzůru za svojí pravidelnou dávkou radonu...na Bělehrad!
Marttin řekl:
Marttin   Před 15 roky
   Po hodině přišel Radim s Radarem, ten tu ještě nebyl. Popřál jsem mu k dnešním narozeninám. Rum jsem mu schovával na chatě. David kopal a nehodlal se od čelby odloučit, za ním se usadil Radim, nakládal. Já a Radar jsme tahali lódny. A nové překvapení, objevil se Štěpán, ten tu také zavítal poprvé. Tak jsme v rychlém sledu dovršili číslo vytažených lóden na 32. Nicméně po ukončení tahání se dalších 30 nakopalo na čelbě a ta doznala změn opravdu nezvyklých. Dva metry dopředu v šířce 1,5 metru! Stočila se znovu téměř k severu. Hurá a jde se pořád nahoru po kulmácích. Máme teda 46 m. Sedimenty jsou tak měkké, že je tady radost pracovat. Tak nás čeká víkend, uvidíme. 
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Proběhla středa a Chodbička doznala změn. Sešel se silný tým. Nastartovaný David nás pozbíral v Brně. Jeli jsme s ním já a Smejky. Očekávali jsme Radima, který si pracoviště taktéž oblíbil. Po příjezdu na chatu se už topilo ve Wernerovi. Igor a Mirek se chystali do Májovek na plavení. Smejky se k nim přidal s tím, že zítra nejede do Brna a do Chodbičky tak může zajít zítra sám. Přijel i Vlasta a Vojta. Do chodbičky jsem šel sám s Davidem. Účast přislíbila také Ivana, zatím se neobjevila.
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   technický projekt na změnu bádací techniky, jak je na BS zvykem - plavení. Ale je ještě čas. Jednak tetmín v kalendáři ještě nepokročil k jarním termínům tak podstatně a na druhou stranu ta padesátka je pro kopáče výzvou. Ony ty kaverny a ten průvan přeci jenom lákají a lákají...Nu blíží se výročka, nějaké to překvapení by čtvrtrok v chodbičce přeci jenom vyšperkoval a ten nejlepší guláš na světě od Farlíka by šmakoval rozhodně ještě lépe než loni..A co potom ten rum od pana rumbála....
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   O chodbičce: Týden jsem v ní nebyl, chřipka dorazila i do mých útrob, ale zase rychle odešla. Ve středu se do chodbičky vrátil Smejky, po rekreaci ve Španělsku kulil oči. Já zase nad naší navštěvou. Franci Musil na čelbě, Igor byl donucen nesmlouvavým a neutahetelným Smejkym k už obtížně držitelnému standartu 30 lóden, Chodbička má už 44 metrů. Začíná tahat pozornost skupiny stále více. Terra inkognita. O víkendu se do ní vypravil měřící tým pod vedením Radima, natahl polygon a nakonec akce posunul čelbu. Předseda, Ivana a Zuzka vozili kolečka a uklidili jako před posvícením, tedy všechna čest. Čeká nás středa, přijede Smejky, já, David, Ivana.., lákají nás ty volné kaverny při stropu, průvan a velké kulmáky a stále stoupáme, neuvěřitelné. Na návštěvu se chystá Honza Wolf. Ať se mu zahojí ta noha co nejdříve. Byl kopat na svém pracovišti. Nenápadně a neplánovaně jsme vpadli na pracoviště, ke kterému se aktivně hlásí už nemalá skupina lidí a to je dobře. Už je v podstatě hotový technic
Martin řekl:
Martin   Před 15 roky
   Dnes jsem měl možnost dokončit korektury velké části nové práce Milana Šimánka o historickém pohledu krajiny Moravského krasu. Práci považuji opět za velmi zdařilou a nesporně překračující úroveň mnohých jeho předchůdců. Učiním vše, aby byla získána pro stránky BS.cz. Autor se v ní zamýšlí nad krajinou. Již překvapující budou zamyšlení nad samotným názvem krajina. Pro znalce a čtenáře jeho práce o halštatu Býčí skály nebude překvapením jeho rozsah znalostí, pro laiky místy až nesrozumitelný text se rychle přelévá do nových témat a zvolené, přísně držené a ze všech stran cepované téma, pustí hned celé série pro čtenáře chtěných informací. Pro čtenáře toužící po poznání krajiny krasu budou jistě zajímavé kapitoly o "kulturní a divoké krajině", o lidech v ní, ale také o širokých kontextech speleologie mezi jinými obory, člověkem a přírodou. 
Martin řekl:
Martin   Před 15 a ¼ rokem
   O Chodbičce: Tak proběhla středa, na chatě lidí jako o Vánocích. Jako první přijel Karel Kosina, zanechal zprávu o exkurzi do Prasečího kanálu. Ti Moravští Slováci mají opravdu smysl pro humor. Navštívil i Chodbičku a vytahl dvě lódny. Pak jsme nastoupili po šesté se Zuzkou, kopala na čelbě a já tahal. Potom se objevila Bára. Nu padlo 23 lóden, postoupili jsme o metr. Večer tam zašel ještě Chuďas a vytahl cvičně 4 lódny. Ta příroda už neví roupama co dělat. Prokázalo se, že jsme vykopali dononalou šikanu, jako vystřiženou ze závodního okruhu. Jsme dva metry od místa před Vánocema,kdyby se šlo rovně, stálo by nás to 50 lóden a dvě kopací akce. Ta pěkná 7m dlohá šikana nás stála 300 lóden.   Ale jinak moc pěkná chodba. Takže nyní jdeme k západu a čekáme obrat na sever. Tak zase za týden. 
Honza řekl:
Honza   Před 15 a ¼ rokem
   Nazdar lidi z B.S plaviči zdraví kopače.At se vám daří.
Martin řekl:
Martin   Před 15 a ¼ rokem
   Další harmonogram prací v "Chodbičce": Toto suché pracoviště bude dále testováno v měsících leden a únor, a to ve středečních akcích, které začínají cca v 18.00 hod. Práce trvají asi 2-3 hod. Dále budou akce uskutečňovány také v sobotu, popř. i v neděli. Pokud někdo ze skupiny BS, taktéž z jiných skupin v krase, ale i zájemců o speleologii chce okusit zimní bádání na Býčí skále je srdečně zván. Rád vás naoplátku, pokud bude zájem provedu jeskyní, a je rozhodně u nás co vidět.   M.
Martin řekl:
Martin   Před 15 a ¼ rokem
   K víkendové situaci na kopacím pracovišti "Chodbička". Během Vánoc jsme se prokopali přes malý dómek 2 x 2m do prostoru podobných velikoctí. Jde o další neveliký dómek. Nejdříve se zdálo, že jde o prostoru větší a pří postupu asi 3m dopředu, kdy nebyl vidět strop se situace znepřehlednila. Na moje oslovení navštívil pracoiviště J. Svozil a A. Pekárek. Zatímco jsme s Alešem tahali ven nakopaný materiál z mého postupu v předešlých hodinách, Jirka situaci značně osvětlil. Výsledkem bylo dobré vyhodnocení uložených a značně promíchaných vrstev sedimentů v dómku a otočení čelby o 180° a to poněkud nahoru. Nu škola speleologie v praxi.  O víkendu se zůčastnili práce ještě David a hlavně Ivana, která udělala na pracovišti, hlavně v dolním úseku, veliký kus práce. Za to ji patří poděkování.
 [ « ]   [ < ]  14 / 14 ( 651 - 686 / 686 )  [ > ]   [ » ] 
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112690], dnes 1 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
MDJiNGE