WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek Co se dělo v jeskyni od listopadu 2005 Činnost

Již delší dobu se na webu neobjevilo nic nového. Vypadá to, že se na Býčí skále nic neděje. Opak je pravdou. Protože nikdo neposlal žádný příspěvek, pokusím se popsat co se dělo od listopadu 2005.
      Suchá cesta do Hlinitých síňí (a tím i do Májovek) je objevena!

Aleš  | 14.2.2006 18:22 | pridej.cz  | Diskuse...[0] | Zobrazeno 115x  

12.11.2005

V Balkónové chodbě byl objeven komínovitý dóm dosažený zespoda, z něj byla prokázaná komunikace na Kótu 314. Ověřeno diskusí Jirka-Luboš skrz sedimenty. Byl nazván Dóm plavičů. Za víkend vytěženo velké množství sedimentů. Jako vedlejší efekt vznikl v Kaňonech asi 1,5m vysoký val, voda stojí až pod strop. Pracoviště bylo nutné opustit Busgankem. Jura poslední dávku sedimentů odpíchl na odchodu a koncových 20m Busgangu do kaňonů se zaplnilo štěrko-písko-jílem. Dle Svozila to teklo v konzistenci betonu z domíchávače, takže se tam tento víkend asi nikdo nedostane. Leda že by se podařilo z Kóty 314 prokopat a nebo proplavit.

14.11. 2005 se propojení Kóty 314 s Hlinitými síněmi podařilo. Stálo to 2 víkendy usilovného plavení. Práce probíhaly v pohodě, na nikoho nic nespadlo (vždycky to padlo těsně vedle a padalo to hodně).

Suchá cesta do Hlinitých síňí (a tím i do Májovek) je objevena! 

75. Hlinité síně - Horní patro - pravá větev - plavení - P.Kaplan

19.11.2005

V sobotu se plavilo na Horní chodbě v Hlinitých, většina lidí odklízela kameny seshora do jezírka pod tím. Starý zrezavělý žebřík se dal pryč je tam místo toho laňák. Skoro ucpaný konec Bussgangu se podařilo vyčistit. Kaňony se téměř úplně zavřely, vytvořil se sifon. Vstupní plazivka do Májovek je momentálně neprůlezná, při poslední akci se vchod téměř ucpal sedimenty.

Na základně se zatím provádělo obložení stěn palubkami.

26.11.2005

Opět proplaven vstup do Májovek. Vyplavilo se celé dno druhé studny, přístup je mnohem pohodlnější. V Ďáblově dómu na dně je vidět snad nějaká aktivní odbočka potoka (plave tam flaška od octa), na svazích jsou kousky dřeva, skály jsou rozpukané, tunové bloky vápence tam visí těsně před spadením dolů. Jinak jsou tam krásné zemní pyramidy a jiné útvary, které by se neměly pošlapat.

3.12.2005

O víkendu se podařilo proudnicí snížit hladinu potoka v Kaňonech tak, že jde opět projít do Hlinitých v rybářkách (trochu jsem nabral :-)). Svozil s Igorem vylezli komín v Dómu plavičů, pokračování nenašli.

Přes Vánoce se zase něco vyplavilo, Mapa republiky je opět dvakrát větší...

V lednu a únoru 2006 pokračuje ve velkém stylu plavení v Balkónovce a metry utěšeně přibývají. V Busgangu byla objevena nová odbočka s menšími dómky.

Dále probíhají úpravy přístupu k Prstu v Hlavní chodbě. V. Káňa provádí odborné pozorování netopýrů, plchů, myšic, tchořů a další místní zvířeny.

Zkrátka - pořád se něco děje, jen není čas o tom psát.

Aleš



Diskuse "Co se dělo v jeskyni od listopadu 2005"

Nejsou žádné příspěvky.

PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112836], dnes 3 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
YmU0YTBlND