WWW.ByciSkala.cz
 
 
Článek LED je jasnější než 20W halogen! Technika

Nová převratná LED dioda s výkonem 15W! Pozor na oči!

A.Pekárek  | 8.4.2006 10:50 | pridej.cz  | Diskuse...[2] | Zobrazeno 1236x  

130. LED dioda OSTAR LightingNová vysoce výkonná osvětlovací LED dioda OSTAR Lighting se standardní čočkou poskytuje podstatný nárůst světelného výkonu o 30%. LED dioda je vybavena čtyřmi nebo šesti čipy zapojenými do série a má nyní tvar šestiúhelníku. Ten dovoluje daleko větší počet kusů v balení. Šestičipová verze s čočkami má 420 lumenů při pracovním proudu 700mA, čímž je jasnější než 20 W nízkonapěťová halogenová žárovka. LED diody jsou proto vhodné pro použití ve stále širším spektru obecných aplikací osvětlení. Dávají například dostatek světla pro stolní lampu.

Tento vysokovýkonný bílý světelný zdroj bude k dostání se čtyřmi nebo šesti čipy. Jeho šestiboký tvar umožňuje spojení více LED diod do menšího prostoru balení s vysokou hustotou. Speciálně vyvinutá hemisférická čočka je součástí standardního vybavení. Tato čočka vylepšuje účinnost, s jakou je vyzařováno světlo bez ovlivnění charakteristiky kužele světla. Základní verze bez čoček jsou k dostání pro specifickou optiku zákazníka. Verze se šesti čipy těchto vysokovýkonných LED diod produkují 420 lumenů s čočkou a 300 lumenů bez čočky. V obou případech je pracovní proud 700mA a výkon 15 W. Verze se čtyřmi čipy produkuje 280 lumenů s čočkou a 200 lumenů bez čočky. V obou případech je pracovní proud 700 mA a výkon 10 W. Dioda 0STAR LED má tak vysoký výkon díky úspěšné technologii nanášení tenké vrstvy, která zajišťuje, že všechno vyprodukované světlo se emituje na povrchu. Jasně bílá barva je stejná z každého úhlu a je vytvářena pomocí konverze barvy, založené na metodě pokovení čipu. Žlutý konvertor je umístěn přímo na modrém čipu.

Nová LED dioda 0STAR je se svou vysokou svítivostí ideální pro širokou škálu aplikací v obecném osvětlení včetně individuálního osvětlení pracovišť, osvětlení pro čtení a interiérů vozidel. Je také ideální pro rychlá blikající světla pro efektní osvětlení jako jsou stroboskopy, protože tento provozní režim jim nezkracuje životnost. Tyto LED diody poskytují vysoký jas u všech zvolených řešení a lze je použít v mnoha aplikacích, které byly až dosud realizovatelné pouze s konvenčními světelnými zdroji.

(Převzato z časopisu Technika a trh 3/2006)

 

... Jak jsem koupil, tak prodávám. Zatím se to asi získat nedá - ale těšte se! Doporučuji nosit do jeskyně ochranné sluneční brýle.

Pekárek Aleš



Diskuse "LED je jasnější než 20W halogen!"
Zobrazit : témata / vlákna / podle času
Seřadit podle poslední odpovědi / založení téma.
NoBody řekl/a: NoBody [88.100.157.xxx]  Před 11 a ½ rokem
   1 odpověď, vložil(a) NoBody před 11 a ½ rokem
PSPad TinyMCE Zoomify AutoViewer LuckyView LongtailVideo PHP
Návštěvy : [112700], dnes 11 |  | RSS  Data Diskuse | © Copyright
ODg3Mzk